Mendimi Juaj

Nëse keni mendime për të ndarë, ju lutemi na dërgoni komentet tuaja.
Ju faleminderit.

Nëse dëshironi të merrni përgjigje, vendosni emailin tuaj në mesazh.

Trego historinë tënde

Jeni të mirëpritur të na shkruani historinë tuaj të suksesit që keni realizuar duke përdorur portalin duapune.com
Ju lutemi plotësoni formën elektronike të mëposhtme:
Ju faleminderit.

Nëse dëshironi të merrni përgjigje, vendosni emailin tuaj në mesazh.Mirëseerdhët në duapune.comFig.1: Punëkërkuesit e regjistruar në sistem në vite

Tab.1 Shpërndarja gjeografike e pozicioneve të punës (Deri në December 2023)

Nr Qyteti %
1 Tirane 78.0%
2 Durres 5.1%
3 Prishtinë 2.7%
4 Vlore 1.6%
5 Fier 1.4%
6 Elbasan 1.1%
7 Shkodër 0.9%
8 Lushnje 0.8%
9 Korce 0.7%
10 Lezhë 0.5%
11 Berat 0.5%
12 Sarandë 0.5%
13 Kamëz 0.4%
14 Kavaje 0.4%
15 Gjirokastër 0.3%
16 Doha 0.3%
17 Fushë-Krujë 0.2%
18 Prizren 0.2%
19 Pogradec 0.2%
20 Vorë 0.2%

Fig.2: Kompanitë e regjistruara në sistem në vite

Tab.2 Tendenca e 20 pozicioneve të punës për periudhën 2021 - 2022

Nr Kategoritë 2021 2022 Diferenca
1 Agjent Shitje (Shitje-Zhvillim Biznesi) 654 505 -149
2 Operator (Sherbim Klienti) 444 366 -78
3 Tjeter (E pakategorizuar) 321 298 -23
4 Financier (Finance) 348 389 41
5 Ekonomist (Finance) 388 382 -6
6 Tjeter (Biznes-Menaxhim Strategjik) 128 112 -16
7 Specialist i Strategjisë Marketing (Marketing-Produkte) 131 54 -77
8 Informaticien (Teknologji Informacioni) 151 149 -2
9 Tjeter (Teknologji Informacioni) 217 177 -40
10 Menaxher Shitjesh (Shitje-Zhvillim Biznesi) 134 113 -21
11 Tjeter (HOREKA-Hoteleri-Restorant-Kafe) 94 68 -26
12 Inxhinier (Ndërtim dhe Industri e rëndë) 158 203 45
13 Tjeter (Finance) 417 545 128
14 Inxhinier Ndërtimi (Ndërtim dhe Industri e rëndë) 204 236 32
15 Arkitekt (Ndërtim dhe Industri e rëndë) 176 178 2
16 Analist kredie (Finance) 169 183 14
17 Shites (Profesionistët) 280 335 55
18 Inxhinier Mekanik (Ndërtim dhe Industri e rëndë) 117 115 -2
19 Administrator Rrjeti (Teknologji Informacioni) 11 13 2
20 Recepsionist (Administrim) 126 137 11

Fig.3 Vendet e lira të shpallura në platformë

Tab.4 20 Pozicionet e punës dhe kategoritë kryesore (Deri në December 2023)

Nr Kategoritë %
1 Agjent Shitje (Shitje-Zhvillim Biznesi) 9.9%
2 Operator (Sherbim Klienti) 6.1%
3 Tjeter (E pakategorizuar) 5.6%
4 Financier (Finance) 4.2%
5 Ekonomist (Finance) 4.1%
6 Tjeter (Biznes-Menaxhim Strategjik) 4.0%
7 Specialist i Strategjisë Marketing (Marketing-Produkte) 3.3%
8 Informaticien (Teknologji Informacioni) 2.4%
9 Tjeter (Teknologji Informacioni) 2.3%
10 Menaxher Shitjesh (Shitje-Zhvillim Biznesi) 2.3%
11 Tjeter (HOREKA-Hoteleri-Restorant-Kafe) 2.2%
12 Inxhinier (Ndërtim dhe Industri e rëndë) 2.0%
13 Tjeter (Finance) 1.9%
14 Inxhinier Ndërtimi (Ndërtim dhe Industri e rëndë) 1.8%
15 Arkitekt (Ndërtim dhe Industri e rëndë) 1.5%
16 Analist kredie (Finance) 1.5%
17 Shites (Profesionistët) 1.4%
18 Inxhinier Mekanik (Ndërtim dhe Industri e rëndë) 1.3%
19 Administrator Rrjeti (Teknologji Informacioni) 1.3%
20 Recepsionist (Administrim) 1.2%

Tab.5 20 Kategoritë preferenciale të punëkërkuesve (Deri në December 2023)

Nr Kategoritë %
1 Shef Kontabël (Finance) 7.2%
2 Ekonomist (Finance) 5.0%
3 Inxhinier Mekatronik (Ndërtim dhe Industri e rëndë) 4.4%
4 Inventarizues (Finance) 4.4%
5 Auditor (Finance) 3.1%
6 Montazhier (Art dhe Televizion) 3.1%
7 Inxhinier Nafte (Ndërtim dhe Industri e rëndë) 1.9%
8 Dizajner (Art dhe Televizion) 1.8%
9 Inxhinier Hidro (Ndërtim dhe Industri e rëndë) 1.8%
10 Inxhinier Gjeologji-Miniera (Ndërtim dhe Industri e rëndë) 1.6%
11 Balerin (Art dhe Televizion) 1.5%
12 Kostumograf (Art dhe Televizion) 1.4%
13 Sekretar (Administrim) 1.4%
14 Administrator Biznesi (Biznes-Menaxhim Strategjik) 1.3%
15 Inxhinier (Ndërtim dhe Industri e rëndë) 1.2%
16 Recepsionist (Administrim) 1.2%
17 Guidë Turistike (Sherbim Klienti) 1.0%
18 Analist kredie (Finance) 1.0%
19 Arkitekt (Ndërtim dhe Industri e rëndë) 0.9%
20 Menaxher Zyre (Administrim) 0.9%

Fig.4 Punëkërkues sipas gjinisë

Tab.6 Punëkërkues sipas grupmoshës

* % është llogaritur mbi bazën e profileve që e kanë të plotësuar fushën e ditëlindjes.

Nr Grup Mosha %
1 Mosha < 25 3%
2 Mosha > 55 2%
3 Mosha 25 - 34 32%
4 Mosha 35 - 44 35%
5 Mosha 45 - 54 28%

Kontakto me ekipin e duapune.com
Cel: (AL) +355 69 2031581
[email protected]


Asnjë pjesë e këtij botimi nuk mund të riprodhohet, transmetohet, transkriptohet, të ruhet në sisteme të marrëse ose të përkthehet në gjuhë tjetër, në çfarëdo forme apo mjet elektronik, mekanik, fotokopjues, regjistrues ose të tjerë, pa lejen paraprake me shkrim nga DM Consulting Services (DMCS).

Të drejtat e autorit, informacioni konfidencial, patentat, të drejtat e projektimit dhe të gjitha të drejtat e tjera të pronësisë intelektuale të çfarëdo natyre të paraqitura në këtë material janë dhe do të mbeten pronë e vetme dhe ekskluzive e Consulting Services (DMCS). Informacioni i paraqitur këtu besohet të jetë i saktë dhe i besueshëm.