Punëkërkues

Punëkërkues Këshillimi i karrierës Këshilla mbi CV

Rikthim ne pune? Shembull CV

Ju keni pushuar disa kohë, por tani jeni gati të ktheheni në botën e punës. Eshtë koha për t'u treguar punedhënësve atë që keni mësuar gjatë kohës që keni qenë në “pause”.

Pavarësisht nëse dëshironi të riktheheni menjëherë në të njëjtën punë, ose po kërkoni një drejtim krejtësisht të ri, të pasurit e një CV-je të duhur është e rëndësishme.

Në këtu artikull do të gjeni një shembull të CV-së dhe guidën sin ë vijim:

Cili është pozicioni i punës që dëshironi?

Para se të filloni të aplikoni për punë, duhet të mendoni për llojin e punës ku dëshironi të ktheheni, në mënyrë që të përshtatni CV-në tuaj në mënyrë efektive. A doni të ktheheni menjëherë në të njëjtën punë? Apo po kërkoni për një karrierë krejt të re?

Eshtë e rëndësishme të aplikoni vetëm për role që i përshtaten nevojave tuaja, veçanërisht nëse keni marrë angazhime të tjera që do të ndikonin në disponueshmërinë tuaj. Në varësi të industrisë, ekzistojnë një sërë alternativash të punës, duke përfshirë punën me kohë të pjesshme, punën me turne dhe punë nga shtëpia, kështu që është gjithmonë mirë të hulumtoni më pare alternativat tuaja. Të qenit i qartë në lidhje me zgjedhjet tuaja në karrierë jo vetëm që do t'ju bëjë të dukeni më pasionantë, por gjithashtu do ta keni shumë më të lehtë per t'i shpjeguar punëdhënësve pse doni të punoni për ta.

Pse u larguat nga puna e mëparshme?

Një nga gjërat që duhet të shpjegoni në CV-në tuaj është arsyeja pse keni lënë punën dhe pse po kërkoni të ktheheni. Mos u shqetësoni, kjo nuk ka nevojë të jetë një shpjegim i gjatë dhe i detajuar, vetëm disa paragrafë të shkurtër në krye të CV-së tuaj.

Eshtë e rëndësishme të mbani mend se shumë punëdhënës e kuptojnë se njerëzit do të duhet të bëjnë ndërprerje në karrierë, kështu që gjithçka varet mbi mënyrën se si e paraqitni atë.

Çfarë keni mesuar?

Eshtë e rëndësishme t'i tregoni punëdhënësve ato që keni mësuar dhe keni arritur gjatë kohës që jeni larguar nga puna. Pavarësisht se çfarë keni bërë, ju do të keni marrë aftësi të dobishme të transferueshme, pa e kuptuar.

Jeni kujdesur për familjen? Do të keni aftësi të shkëlqyera për buxhetimin dhe menaxhimin e kohës së duhur, si dhe do të jeni në gjendje të merrni përgjegjësi më shumë se më parë.

Keni udhëtuar? Do të keni mësuar për kulturat e tjera dhe ndoshta keni mësuar një gjuhë të re. Kjo do t’ju jape avantazh.

Demonstroni se si këto aftësi të reja mund të zbatohen për rolin dhe si mund të përfitojë kompania e tyre. Kjo është veçanërisht e rëndësishme nëse po kërkoni të ndryshoni karrierën pasi duhet t'i tregoni atyre që jeni të përgatitur për një rol krejt të ri.

Mos harroni të përmendni të gjitha arritjet, aftësitë dhe përgjegjësitë që keni pasur edhe në punët e mëparshme.

Marrja e referencave

Pavarësisht se sa kohë keni qenë larg punës, porta juaj e parë e telefonatave kur kërkoni referenca është gjithmonë punëdhënësi juaj i mëparshëm.

Por nëse nuk keni shumë përvojë, ose keni humbur kontaktin me referencen tuaj të fundit, përdorni një referencë personale që të mund të flasë për karakterin tuaj dhe etikën e përgjithshme të punës. Mos ia kërkoni miqve që mund të shfaqin paragjykime por pyesni dikë që është marrë me ju në një mjedis profesional, siç janë ish kolegët, klientët ose pedagogët.

Nëse jeni me fat që të keni disa njerëz të gatshëm të jenë referenca juaj, zgjidhni punëdhënësin që është në një sektor të ngjashëm me atë për të cilin po kërkoni.

Vazhdoni të mësoni

Ndërsa përgatiteni të ktheheni në punë, nuk është kurrë vonë për të shtuar më shumë aftësi në CV -në tuaj. Pra, nëse mendoni se duhet të shtoni aftësi te tjera ose që duhet të jeni duke ndjekur tendencat më të fundit në industri, pse të mos merrni disa trajnime shtesë?

Duke e përmendur këtë në CV-në tuaj, do t'u tregoni punëdhënësve që jeni seriozë për t'u rikthyer në punë dhe jeni të përkushtuar në punë.

Në vijim të këtyre këshillave, gjeni këtë shembull CV-e dhe filloni me plotësimin e saj:

SHKARKO KËTU Formën e CV-së

Tani mund të hyni në duapune.com dhe të aplikoni.

Per shembuj te tjere vijoni leximin tuaj ketu: https://www.duapune.com/blog/keshilla-mbi-cv

Suksese!!!

duapune.com